mens epok snus

Hvad er så farligt ved snus?

I USA kommer røgfri tobak i to hovedtyper: snus og epok snus. Snus er normalt finmalet tobak, der kommer i små poser, mens epok snus kan være i forskellige former, såsom løst blad, stik og sno. Udtryk spytte tobak og epok snus bruges generelt til at henvise til røgfri tobak.

Tygning af tobak har mindst 28 kræftfremkaldende stoffer, mens tobaks cigaretter har mere end 70

Undersøgelser har vist, at epok snus kan forårsage en række tandkødssygdomme, tandfald og leukoplakia – en sygdom, der danner lys farvede plaster inde i munden og endda kan føre til kræft.

Chancerne for dødfødsel og tidlig levering øges eksponentielt, hvis moderen bruger røgfri tobak under graviditeten

Ifølge omhyggelige skøn bruger ca. 3,5% af voksne en eller anden form for epok snus, hvor mænd (6,8%) stjæler den største del af procentdelen fra kvinder (0,4%). Og når det kommer til løb, udgør de amerikanske indianere / Alaska indfødte den største del (5,4%).

Forskning viser, at folk, der tygger tobak, har en højere koncentration af serum cotinin og NNAL end rygere og farligt høj procentdel bly i blod end dem, der ikke bruger tobak i nogen form.

Se de bedste former for snus

Langsigtede brugere af epok snus har en højere risiko for hoved- og halskræft, nogle siger endda sammenlignet med tobaksrygere.

Farerne ved at tygge tobak, der kan påvirke dig fysisk, økonomisk og følelsesmæssigt, er for mange til at nævne her, så lad os bare fokusere på langsigtede og kortvarige sundhedsmæssige problemer med at dyppe.

Kortvarige effekter

Det tager ikke meget lang tid, før epok snus begynder at have negative bivirkninger. Fordi det indsprøjter nikotin direkte i blodbanen gennem munden, starter det afhængigheds processen med det samme. Nogle forskere viser, at epok snus er meget mere vanedannende end rygning og brug af elektroniske cigaretter (også kendt som vaping). Nogle mennesker bliver hårdt afhængige efter blot nogle få anvendelser, mens andre vil være mere resistente. Men til sidst vil enhver bruger blive afhængig af nikotinet i tobakken.

Epok snus forårsager mange øjeblikkelige symptomer. Disse inkluderer dårlig ånde, tandkødsbetændelse, farvning af tænder, mundbesætninger (ekstremt almindeligt), hulrum og mundsår. De, der bruger tobak, kan hurtigt sige farvel til smukke smil og fuld brug af deres mund. Dele af munden bliver ekstremt øm og øm, og det kan gøre det vanskeligt for dem at spise visse fødevarer.

Se hvad snus er så godt for

Epok snus eroderer også deres sans for smag og lugt. Dens overvældende virkninger kaster i det væsentlige disse sn4ses og gør det vanskeligere for brugerne at nyde de fødevarer, de spiser.

Epok snus kan også forårsage kvalme og svimmelhed efter engangsbrug. Dette kan føre til nedsat atletisk evne, da brugerne ikke længere kan fungere som de plejede og skubbe sig så hårdt som de plejede uden at føle sig syge. De kan også opleve højere blodtryk, der fører til mange langvarige sundhedsmæssige problemer.

Langsigtede effekter

Nogle af de kortsigtede virkninger udvikler sig til mere alvorlige langtidsvirkninger. Hjertesygdom, hjertestop og andre lignende tilstande kan være forårsaget af højt blodtryk. Mange nedsatte atletiske evner hos mange brugere kan få dem til at være i risiko for diabetes, selvom sygdommen ikke tidligere var i deres familie.